O le tutuli fa'afuase'i ea o se logonoa moni?

O le tutuli fa'afuase'i ea o se logonoa moni?

 

 

O suʻesuʻega faʻamaʻi faʻamaʻi ua maua ai le tele o fesuiaiga o le COVID e mafai ona mafua ai faʻailoga taliga, e aofia ai le faʻalogo, tinnitus, niniva, tiga taliga ma taliga.

 

 

Ina ua maeʻa le faʻamaʻi, o le toʻatele o tagata talavou ma le vaeluagalemu o tagata na faʻafuaseʻi ona "faʻafuaseʻi tutuli" faʻafuaseʻi ona oso i luga le sailiga vevela, ma manatu o se ituaiga o "maʻi tuila", aisea na tupu faafuasei ai i nei tagata talavou ?

 

 

 

 

O le a le faailoga o le tutuli faafuasei? 

 

O le tutuli o le tutuli fa'afuase'i, o se ituaiga o fa'alogo fa'alogo fa'afuase'i ma e le'i fa'amatalaina.I tausaga talu ai nei, o le numera o tagata e faʻafuaseʻi ona faʻalogo i le faʻalogo ua faʻatupulaʻia, ma le averesi o le 40 i le 100 tagata i le 100,000 o loʻo feagai ma lenei tulaga, ma le vaeluaga o tausaga o le 41. O faʻaaliga masani e faʻapea.

 

E masani ona tupu i le tasi itu

 

O le fa'afuase'i o le fa'alogo e masani lava o le fa'afuase'i o le fa'alogo i le taliga e tasi, ma o le avanoa o le taliga agavale e sili atu nai lo le taliga taumatau, ma e maualalo le avanoa o le fa'afuase'i o le fa'alogo i taliga uma e lua.

 

E masani ona tupufa'afuase'i

 

Ole tele ole fa'alogo fa'afuase'i e tupu ile nai itula po'o se aso pe lua.

 

O lenaE masani ona faʻatasi ma le tinnitus

 

Tinnitus e tupu ile 90% ole fa'alogo fa'afuase'i, ma e masani ona umi mo sina taimi.O nisi tagata e o'o fo'i i fa'ailoga e pei o le niniva, faufau, ma le le lelei o le fa'alogo.

 

E masani lava e faigata le talanoaga.

 

O le fa'afuase'i o le fa'alogo e masani ona vaivai ma ogaoga.Afai e le manino lau fa'alogo, e masani lava na'o le fa'alogo vaivai i le fa'aleaogaina;Afai e le mafai ona e faʻalogo, e sili atu le ogaoga, faʻalogo faʻalogo e masani ona sili atu i le 70 decibels.

 

 

Aisea ua faafuasei ai ona faaletonu le faalogo?

 

O le mafuaʻaga o le tutuli faʻafuaseʻi o se faʻafitauli faʻavaomalo, ae e leai se tali mautinoa ma tulaga masani i le taimi nei.

 

I le faaopoopo atu i vaega o tagata matutua ma matutua, o le numera o le faʻafuaseʻi o le faʻalogo i tupulaga talavou o loʻo i ai se tulaga faʻatupulaia manino.O mafuaʻaga autu o amioga leaga e pei o le faigaluega ovataimi ma le leva o le afiafi, faʻaoga taligalu i le leotele, ma 'ai le tele o meaʻai le lelei.

 

O le fa'afuase'i o le fa'alogo e a'afia i le fa'alavelave fa'afuase'i a le ENT, e mana'omia le va'ai se foma'i i se taimi vave, o le tele o le taimi e sili atu!E tusa ma le 50% o tagata e toe foʻi i le faʻalogo masani i totonu ole 24 i le 48 itula o togafitiga

 

 

 

Ina ia puipuia le tutuli faafuasei, ia gauai atu i mausa lelei nei.

 

Na e ulaula?Na e faamalositino?Na e 'ai mea'ai leaga?O le pipii atu i mea'ai maloloina, faamalositino lelei ma nofo to'afilemu e mafai ona fesoasoani e puipuia fa'ama'i toto ma tutuli fa'afuase'i.

 

Ia faaeteete i le leo tele

 

Koneseti, ktv, pa, potu mahjong, fai taligalu... A uma se taimi umi, e te lagona le tatagi o le taliga?Mo le faʻaalia pea o le pisa, ia manatua e faʻaitiitia le leo, faʻaitiitia le umi.

 

 pusi-g6d2ca57d9_1920


Taimi meli: Apr-25-2023